torsdag 26 april 2018

29 katter räddade efter brand


I början av januari 2018 kom larmet. Det hade brunnit på en industritomt utanför Nykvarn där det bodde och matades många katter. Vi kände till kolonin sen tidigare och kunde snabbt rycka ut. Synen vi möttes av var nedslående, hade verkligen katterna överlevt?



 Vi förstod att katterna hade chockats av elden och alla utryckningfordonen, men hoppades att de som klarat sig skulle återvända. Hur många det rörde sig om hade vi ingen större uppfattning om.


 Men vi satte upp våra fällor i bråten, och tack och lov började katterna komma tillbaka så vi kunde fånga in dem, några i taget.

Norea i fällan
 Katterna var förstås chockade och vettskrämda direkt efter infångandet, men efter en tid i akuthem eller på Katthemmet kunde de börja återhämta sig.

Norea idag



När snön kom sjönk modet. Nu var katterna inte bara hemlösa i soten och bråten, utan skulle även överleva i den stränga kylan. Men vi såg att det åts på vår matplats så vi höll modet uppe.

Northcliff
De sista katterna som hade sett sina kompisar fångas var väldigt skeptiska till våra fällor, och vi fick kämpa länge för att få in de sista. Men 4 april fångades till slut den här killen, och därmed var alla 29 katterna vi hade kartlagt räddade. Ingen åt längre och det fanns inga spår efter fler katter.

Noya
Tack och lov var katterna inte skadade i branden, även om de första som kom in lämnade sotiga tassavtryck 🐾. Idag har redan flera av katterna fått ett hem, medan andra är bokade eller väntar på att bli bokade. Några som fångades sent bor ännu kvar i sina akuthem.

Nicolai
Totalt alltså 29 katter räddade på tre månader, efter otaliga färder till Nykvarn och många timmar i kalla bilar för att bevaka fällorna. Allt detta sköts av volontärer som som arbetar ideellt. Men alla katterna ska kastreras, vaccineras, id-märkas och vårdas för eventuella åkommor och det kostar en rejäl slant. Veterinärkosnader är en av katthemmets tyngsta utgiftsposter. Tusen tack till alla er som gör detta möjligt genom att stötta katthemmet ekonomiskt.  Tilsammans räddar vi katter! 💖

Swish 1239001793
Bg 900-1793
www.katthemmet.nu




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar