lördag 22 mars 2014

Mitt liv som volontär- Ansvarigmöte och glädje

 
 

Ansvarigmöte på Katthemmet.


På kvällar och helger sköts katthemmet helt och håller av volontärer och varje arbetspass har en ansvarig volontär.
Att vara ansvarig på ett arbetspass innebär att man måste klara av att ha tusen bollar i luften samtidigt.  Det är nya volontärer som behöver handledning, besökare som letar efter sin nya familjemedlem och har tusen frågor. Alla ska de tas om hand på bästa sätt.
Sist men inte minst har vi såklart katterna som ska ha sitt. Det kan vara en lessen katt som behöver sällskap och extra omsorg för att vilja äta En annan ska ha sin medicin. Ja, det är mycket att hålla reda på som ni förstår.

Ett par gånger per år träffas vi för att prata om vad som är bra och vad som är dåligt. Är det något vi behöver förändra och göra bättre. Förra helgen  var det dags igen för möte på katthemmet.

Det är mycket att diskutera när vi träffas


Den blonda tjejen på gaveln är vår fantastiska Pia som ser till
att det finns tillräckligt med ansvariga och som håller oss alla
på gott humör

                                                           

 

Helgens glada nyhet!

 Den här helgen åkte de söta systrarna Cher och Kesha till sitt nya hem tillsammans. De här två flickorna har haft en tuff start i livet och då känns det alltid extra bra när de blir adopterade.
I våras när vi fångade in ett stort antal hemlösa katter i Tensta träffade vi på en dam som berättade att det fanns många hemlösa katter där hon hade sin kolonistuga. I vintras kontaktade hon oss och berättade att det fanns en kattmamma med två små ungar där ute som kämpade i snön. Snabbt ordnades så att den lilla familjen fick komma in i värmen.


Kesha


Cher

Mamma Angela bor på vår skyggisavdelning

Här under en parkbänk matas katterna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar