fredag 6 december 2013

37 katter från Nykvarn inne i värmen


När den första snön vräker ner utanför fönstret går tankarna genast till alla hemlösa katter som finns någonstans där ute i kylan.
 

Många av katterna som kommer till oss har haft ett hem. Dom är övergivna av sin ägare, har sprungit bort eller har blivit hemlösa när ägaren blev vräkt eller avlidit. Dessa katter kommer oftast till oss via Polisen, eller andra myndigheter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Cartier är infångad men ännu inte bokningsbar
 
 
 
 
 
 
 
Men sen finns det katterna som är födda ute, som aldrig haft ett hem och som ingen bryr sig om. Har dom tur finns det någon som matar dom, men försvinner den personen är dom lämnade att svälta.
 
Katter som svälter blir försvagade, dom blir därför ofta sjuka och dom förfryser sig om dom inte har någonstans att söka skydd undan vintervädret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När en man som olovligt bodde på kommunens mark i Nykvarn blev vräkt, blev ett stort antal katter som han hade matat kvar på platsen, hungriga och utsatta.
 
 
En del av vår verksamhet som inte så många känner till är att vi själva fångar in katter från den här typen av kolonier.


Kiss the Bride finns i ett av våra akuthem


Det blir långa resor, sena kvällar och kalla nätter i ogästvänliga och ibland hotfulla miljöer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De som arbetar med detta offrar mycket av sin tid och bekvämlighet för att rädda katterna.
 
 
Under hösten har vi nu fångat in 37 katter som är inne i värmen från kolonin i Nykvarn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chloe är redan bokad och åker snart till sitt nya hem. De övriga infångade katterna har åkt hem, finns på Katthemmet eller bor i akuthem.
 
 
Violetta finns i ett av våra akuthem, men minst fyra av hennes hungriga kompisar är ännu kvar ute i kylan. Dom har hittills undvikit fällan men vi hoppas förstås att kunna rädda även dom.

Vill du bidra till vårt projekt att rädda katterna från kolonin i Nykvarn? 
 
Om du har möjlighet att avvara en slant som bidrag till vår verksamhet betyder det mycket för oss.
Skicka ett sms med texten Katthem 25, Katthem 50 eller Katthem 100 till 72970 så skänker du motsvarande belopp. Alla bidrag, stora som små gör skillnad!
Vårt Plusgiro är 900179-3.
 
Katterna tackar!
 

2 kommentarer:

  1. Jag kan bara hålla med ovanstående!
    Ni och alla andra som hjälper utsatta katter är helt fantastiska!

    SvaraRadera