torsdag 12 juli 2012

Mer om Elfvikskatterna

Ursäkta att texten i bloggen har avvikande färg, vi jobbar på att korrigera det.
Vi har tidigare berättat om samarbetsprojektet för att rädda en kattkoloni vid Elfviks udde på Lidingö i detta inlägg. Stockholms Katthem är en av organisationerna  i projektet som samordnas av SVEKATT. Nu har katterna matats regelbundet under en tid för att dom ska bli lättare att fånga in.Tidigt upptäckte man att den här stiliga katten.......hade tre söta små ungar. Familjen fångades genast in och finns nu i ett av Stockholms Katthems akuthem.Igår var det sen dags att påbörja infångandet på allvar. Det är Akutgruppen som har huvudansvaret för infångandet och här ger Roland volontärerna instruktioner.

Den här hungriga killen satt och väntade när vi kom till matningsplatsen. Men vänta nu..

... han har ju halsband! Som tur var stod ett telefonnummer på halsbandet och strax.........var husse på plats och hämtade rymlingen som har tagit för vana att dra till Elfvik lite då och då.


Många katter brukar komma fram till matdags, men inte den här kvällen. Men nu då, äntligen en misse som närmar sig fällan.......men nej.. hon går lugnt förbi. Vad är det som händer här? Är katterna inte hungriga?

Och dom verkar rätt skeptiska. Vad är det där för filt?


Och här skulle det finnas kattungar, men det blev en lönlös väntan i änden på det långa snöret fram till buren.


Men till slut, när skymningen så smått började falla, fick vi alla fall in några katter i  fällorna. Den här blyga lilla killen syns knappt i mörkret.

Med chipläsaren bekräftades att han inte var id-märkt.


Och att det var en kille kunde vi konstatera genom lyfta och lysa - metoden :-)


Sammanlagt fick vi in sex katter den första kvällen. Men en kille fick ju följa med husse hem, och den här söta mamman hade ungar som vi inte lyckades hitta så hon släpptes ut igen. Därmed var det fyra fina katter som kom in i tryggheten redan den första kvällen. Nu pågar arbetet med infångandet i ca 10 dagar innan det är dags för kastrering.
Vi återkommer med fler rapporter under sommaren.

Du vet väl att Elfvikskatterna har en egen Facebooksida

Du kan stödja arbetet med Elfvikskatterna genom en sms-gåva. Genom att sms:a svekatt elfvik 25, svekatt elfvik 50 eller svekatt elfvik 100 till 72 672 så kan du skänka motsvarande belopp till katternas vård och uppehälle.1 kommentar:

  1. Nu finns ett Tasseri till förmån för Elfvikskatterna, läs här http://metrobloggen.se/wikipedia/semestertasseriet-t11-till-elfvikskatterna/ och sprid gärna informationen! ♥
    NosPuss Wikki

    SvaraRadera