söndag 1 juli 2012

Besök på Gotlands Katthem

Trots kort framförhållning och trots att det var kort om personal och mycket att göra blev vi väldigt trevligt bemötta (av både tvåbeningar och katter) när vi besökte Gotlands Katthem häromdagen.

Hej, vilka är ni?

Katthemmet ligger lantligt med mycket grönska runt om, en miljö som vi i Stockholm bara kan drömma om.

Och  det finns tre byggnader, en för de socialare katterna, en för de lite skyggare och en för mammor med ungar. Och de flesta kan gå ut. Vad sägs om enkelrum....
...med egen altan? Inredning planeras när tid och ekonomi tillåter.

Men ännu mer imponerad, ja faktiskt riktigt rörd, blev jag över hur fint man har ordnat det för "loftkatterna" som har bott i pricip hela sitt liv på katthemmet, en del 10-12 år gamla. Dom har ett enormt område utanför att röra sig fritt på (som dom smiter ut ifrån ibland men dom smiter tillbaka in också).

Huset där de lite skyggare katterna bor är trivsamt med öppna ytor inne .....
.....och framför allt öppna ytor utanför. Dom har en jättestor vacker trädgård för sig själva (och dom har definitivt sinne för hur man poserar för fotografen).

Ut och in tar man sig enkelt genom kattluckan, och innanför finns ett rum där katterna kan dra sig tillbaka och inte bli störda.

Kan man ha mer tur om man är hemlös katt på Gotland än att få komma hit? Det skulle möjligen vara filialen i Hemse då, men den hann vi inte besöka.

Vi tackar för det trevliga bemötandet! Det är alltid intressant och värdefullt att utbyta erfarenheter med andra Katthem. Särskilt dom som har en liknande filosofi som vi och värnar om de lite skyggare katterna.
Vill man stötta Gotlands Katthem kan man ta en tur till deras loppis 9 liv i Visby om man har vägarna förbi. Den ligger alldeles utan för ringmuren vid Söderport och små tassavtryck på trottoaren visar vägen.

Sist men inte minst... vi kan ju inte undanhålla er den här Gotländska sötnosen! :-) 

Denna vecka, under Almedalsveckan, deltar Gotlands Katthem i ett mycket lovvärt initiativ där det erbjuds fri kastrering av katter i lantbruket, bland annat för att uppmärksamma politikerna på kattfrågan. Ett mycket bra sätt att arbeta för att höja kattens status tycker vi.

3 kommentarer:

 1. Åh vilka vackra foton! Deras katter ser verkligen ut att ha det härligt i all grönska och stora ytor.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Katthemmet är underbart & har en suverän personal ;)
  Har själv 3 st katter därifrån .

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder som vanligt! Katterna på Gotlands katthem lever verkligen i en underbar miljö. Vill också ge komplimang till den som skriver bildtexterna på Stockholms katthem, det är en konst att få ihop text och bild på det sättet. Min favorit är de gråa bröderna vars klätterställning lutade, och den ene av bröderna skällde ut personalen för att de riskerade broderns hälsa (och såg ut som en arg nallebjörn medan han skällde). :))

  SvaraRadera