söndag 15 januari 2012

Så mycket bättre!

Minns ni de 41 katterna som nyligen räddades från ett vanvårdshem? I fredags blev dom totalt 56 när ytterligare 15 katter räddades. Idag ska vi träffa två av kattungarna därifrån som har döpts till Roibos och Minneola av sin akutmatte. 

Det här är Roibos, en framåt kille som genast tar för sig i akuthemmet.

Att det bor andra katter där är inget bekymmer. Han lägger snabbt beslag på en bekväm fåtölj.

Hans nya liv är så mycket bättre än livet han kommer ifrån. Här finns det möjlighet till lek...

... och spännande upptäcktsfärder...
...och det finns gott om näringsrik mat för en aktiv kille som ska växa och bli stor och stark!

Det är underbart att se hur den här lille killen trotsar sin tuffa start i livet och njuter av sitt nya liv.


Hans kompis Minneola däremot har präglats mer av miljön hon kommer ifrån. Hon låter sig mycket motvilligt lyftas av akutmatte.


Helst trycker hon än så länge under soffan eller bakom en hurts. Men med tålamod och mycket kärlek blir hon säkert en liten trygg katt så småningom.


Och hon har tur för i akuthemmet finns stora farbror Sot som man kan söka trygghet hos under soffan (även om han ser lite förskräckt ut när fotografen kommer). Sot är en före detta akuthemskatt från Katthemmet som fick stanna och bli bofast, och nu ägnar han mycket tid åt att ta hand om de kattungar som kommer till akuthemmet.


Om ca tre veckor är Roibos och Minneola färdigvaccinerade och kan då börja sina nya liv i permanenta hem.
Så om du vill ha mig som familjemedlem kan du hålla utkik på hemsidan då!


Kan du tänka dig att regelbundet stötta vår verksamhet? Läs här om hur man blir fadder.

3 kommentarer:

 1. Mjau, nu har behållningen av Wikkis Tasseri T5 satts in på katthemskontot och gynna behövande katter! Ni vet själva bäst var detta behövs - och det känns så gott att med fina vänners hjälp (25 katter+mattar+hussar)få övertassa denna gåva! http://metrobloggen.se/wikipedia/och-t5-vinnaren-ar/

  SvaraRadera
 2. Ojojoj så glada vi blir! Svansdans! Vi tackar förstås så hemskt mycket för den fina gåvan som kommer så väl till pass nu när vi har 56 nykomlingar att ta hand om. Tack Wikki och tack till alla som har deltagit i Tasseriet!

  SvaraRadera
 3. Vill berätta att Minneola har övergivit både hurtsen och soffan, hon är nu framme hela tiden. Kan tom tänka sig att hälsa på främlingar som kommer på besök!!!!
  Akutmatte

  SvaraRadera