lördag 19 april 2014

Arwen bloggar: Påsktider!

Hej!
 
Vill börja med att önska alla bloggläsare Glad Påsk! Hoppas ni får och har en skön ledighet. Solen och värmen verkar vara på sin rätta plats i alla fall i Stockholmsområdet.
 
Här en bild på några av mina familjemedlemmar som fick ett påskägg med gottisar.
 
Basco, dyker direkt på uppgiften att öppna ägget.
 
 
(Jag ville inte ställa upp på bild).
 
 
Apropå Påsk, så är den svarta katten en varelse som ofta förknippas med häxor. Tydligen så symboliserade den svarta katten djävulen och ansågs föra otur med sig. Precis som när den svarta katten går över gatan.
 
Personligen anser jag att svarta katter är urtjusiga!

 
Jag anser att skrock inte är något man kan ta på allvar. Men frågan är hur djupt rotad det egentligen är. För jag kan säga att om det är några hemlösa katter som det är extra synd om så är det de svarta katterna. De blir ofta förbisedda på katthemmen, hur adopterbara de än är. Ofta när man går in på katthemmens hemsidor så kan man se att svarta och svart/vita katter är de som sitter längst. Och frågan som kommer då är
VARFÖR VILL INGEN HA DEM?
 
Men jag kan garantera er att de svarta katterna är lika goa som vilka andra katter.  Man får ofta höra att vita katter är speciella, paddor likaså. Men man kan ju inte bara se till det yttre i fråga om en individ, det är ju bara att gå tillbaka till sig själv.
 
Alla har vi ju egenheter för vi är just individer och det handlar inte om vilken färg på pälsen vi har. 
 
Däremot kan ju färgen på pälsen antyda andra saker som att tex vita katter har en större benägenhet att vara döva och att de inte bör vistas i solen för länge pga att de har mindre pigment och blir lättare solbrända än andra. Sådana saker är ju bra att veta om sin (s)katt.
 
Arwen
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar