fredag 14 februari 2014

Mitt liv som volontär Crazy BBNi har väl sett att Miss Crazy och hennes småttingar flyttat in på Katthemmet?
Som mallig förstagångsbarnmorska till småttingarna kan jag bara säg att det är de finaste kattungar jag någonsin sett. Men det var tur att Miss Crazy hade erfarenhet av kattungefödslar så att hon kunde lotsa en helt oförberedd och nervös nybörjare som mig genom förlossningen med van tass.


Hela familjen Crazy

 Men om jag skulle ta och berätta historien från början kanske.
Enligt grannarna i området hon kommer ifrån så har Miss Crazys familj inte brytt sig särskilt mycket om sin katt. Hon har sprungit vind för våg i området under flera års tid. Ibland fick hon komma in i värmen men ofta var hon utelåst. Utan snälla grannar som sett till att hon fått mat lite då och då  hade hon inte klarat sig särskilt bra. Man uppskattar att hon fått minst tio-tolv kullar med ungar genom årens lopp.

Sent i höstas blev hon så sviken av sin familj för sista gången. De flyttade och lämnade en högdräktig Miss Crazy kvar. Efter någon vecka i hemlöshet försökte hon på söndageftermiddagen förtvivlat ta sig in hos grannarna och man förstod att nu var det bråttom. Kattungarna kunde komma när som helst. Katthemmet kontaktades och självklart var hon välkommen till oss. Jag har ett gästrum som oftast står tomt och som en akut nödlösning fick hon flytta in hos mig  tills vi kunde hitta något bättre.

Little Star och Amazing myser ihop


Söndag kväll hämtade jag henne och knappt hade jag hunnit installera henne innan förlossningen satte igång. Helt oförberedd och oerfaren fick jag assistera barnmorska. Det blev ett nervöst vakande hela natten, men tack vare att Miss Cray är en så duktig mamma gick allt bra och hon fick fyra underbara pälsbollar. Amazing, Lucky Star, Superstar och Little Star.
Jag är så glad att fina Miss Crazy fick föda sina småttingar i trygghet och nu får hon en ny familj som kommer att älska henne. Aldrig mer ska hon bli utelåst eller frånflyttad.


Är det en varg? Är det en fladdermus? Är det en Gremlin?
Nej, det är en Superstar såklart.
 

5 kommentarer:

 1. Vilken historia! Skönt att allt löste sig så bra. Och vilken härlig bild på lilla Superstar!

  SvaraRadera
 2. Suzanne, volontär17 februari, 2014 10:13

  Jag är så glad att förlossningen gick bra, trots en oerfaren barnmorska. Nu får hela familjen nya ansvarstagande 2-beningar att bilda familj med. Lycka till såväl familjen Crazy som era nya familjer.

  SvaraRadera
 3. Vad glad man blir, en riktig solskenshistoria. Xantippa

  SvaraRadera
 4. Suzanne, volontär26 februari, 2014 21:05

  Miss Crazy flyttade till sin nya familj i söndags och fick en jättefin kompis som också kommer från Katthemmet. Både kissar som människor mår väl som det, lätt travesterat, brukar heta när det blivit tillökning i familjen.Slutet gott, allting gott således för den här lilla familjen.

  SvaraRadera
 5. Det sorgliga är att det inte bara är Miss Crazy som de har misskött.De här människorna har även haft andra katt som de misskött och som vi andra på gården har fått stötta för att de skulle klara sig.

  SvaraRadera